четвер, 25 серпня 2022 05:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу знову взявся розповсюджувати дезінформацію – РНБО

Шойгу знову взявся розповсюджувати дезінформацію – РНБО
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу знову сказав неправду. Фото: Фокус

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України продовжує збирати і публікувати брехливі новини від російських чиновників і пропагандистів.

ЦПД виявив дезінформацію у словах Міністра оборони РФ Сергія Шойгу, йдеться в Telegram організації.

Він заявив, що "під час спецоперації ми суворо дотримуємося норм гуманітарного права. Удари завдаються високоточною зброєю по об'єктах військової інфраструктури ЗСУ. При цьому все робиться, щоб уникнути жертв серед мирних громадян. Безперечно, це сповільнює темпи наступу, але ми йдемо на це свідомо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони РФ визнали застосування гіперзвукових ракет "Кинджал" проти України

Також Міністерство оборони окупантів розповсюдило фейк, що "близько 160 військовослужбовців 66-ї мехбригади відмовилися брати участь у подальших бойових діях… командуванням оперативно-тактичної групи ЗСУ "Донецьк" ухвалено рішення про виведення з'єднання із займаних позицій у тилові райони".

В Посольстві РФ у США дезінформували, що "негативні процеси на продовольчих ринках почалися задовго до військової спецоперації в Україні.., а загострення перебоїв у поставках сталося із запровадженням країнами Заходу самогубних санкцій, від яких страждають не лише їхні автори".

Після першої фази повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну міністр оборони Росії Сергій Шойгу втратив довіру російського диктатора Володимира Путіна.

Командири військових угруповань в Україні тепер підпорядковуються безпосередньо Путіну, оминаючи в системі командування міністерство оборони РФ та начальника генерального штабу Валерія Герасимова, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 23 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу знову взявся розповсюджувати дезінформацію – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі