четвер, 11 липня 2013 20:58

Сьогоднішні події у Київраді повторюватимуться, поки не відбудуться вибори - експерт

Сьогоднішні події у Київраді повторюватимуться, поки не відбудуться вибори - експерт
Сергій Таран Фото: lenta-ua.net

Сьогодні в Київраді відбулось важливе єднання між політиками, та громадянами, тому цей день буде асоціюватись не з однією політичною силою, та її боротьбою. І поки не відбудуться вибори, така ситуація буде постійною. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Сподівання на те, що влада за таких умов буде працювати нормально — абсолютно безпідставні. Очевидно, що в умовах, коли мало киян визнає легітимність цієї влади, говорити про нормальну роботу — не можливо", - підкреслив політолог.

Окрім того, за його словами, "те, що ми побачили сьогодні — це буде постійна ситуація до того часу, поки не буде своєчасних виборів".

"Можна ще говорити, що відбулось достатньо важливе єднання між політиками, та громадянами. Ця акція в Київраді асоціюватиметься не із однією політичною силою, бо це була спільна дія політичних сил, та громадян", - висловив думку експерт.

Окрім того, коментуючи слова глави Регламентного комітету Володимира Макеєнка щодо можливості позбавлення мандатів опозиційних депутатів через зрив засідання Київради, він сказав: "Це нереалістично. Якщо це станеться, то це не додасть політичні бали тим силам, які позбавлять мандатів, бо це вимога киян, Конституції".

"Якщо вибори не відбуваються — то йде узурпація влади,тому, в даному випадку, депутати не давали узурпувати владу, а їхні дії цілком виправдані", - наголосив експерт.

Нагадаємо, сьогодні секретарю Київради Галини Герезі шестеро народних депутатів не давали довгий час провести брифінг і розпочати сесію. За її словами, твердження, що Київрада не має повноважень здійснювати свою діяльність - не відповідає дійсності. Після штурму Київради громадськими активістами, нардепами, секретар Київради Галина Герега закрила сесію 6 скликання.

Екс-мер Києва Леонід Черновецький подав у відставку за кілька днів до того, як спливли його повноваження.

Зазначимо, що законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори столичних депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради, які так і не призначали вибори в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Сьогоднішні події у Київраді повторюватимуться, поки не відбудуться вибори - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі