понеділок, 15 жовтня 2012 09:23

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Сьогодні знову судитимуть Тимошенко

Сьогодні знову судитимуть Тимошенко
Фото: glavcom.ua

Київський районний суд Харкова в понеділок, 15 жовтня, о 10.00 в будівлі апеляційного суду Харківської області почне чергове засідання у справі про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), яку в 1995-1996 роках очолювала екс-прем'єр України Юлія Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко знову відмовилась від участі в суді

Екс-прем'єра звинувачують за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 роках шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 27, ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК); несплата податку по підприємству ЄЕСУ (ч.3 ст .27, ч.3 ст.212 КК); несплата прибуткового податку, (ч.3 ст.212 КК); вчинення злочину шляхом службового підроблення (ч.3 ст.27, ч.2 ст.366 КК).

Попереднє засідання по справі відбулося 19 квітня цього року без Тимошенко. З тих пір суд неодноразово відкладав початок розгляду справи по суті у зв'язку з тим, що Тимошенко відмовлялася брати участь у засіданні через стан здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після ігор із Путіним мало хто вірив у те, що Тимошенко щиро виступає за українську ідею"

У п'ятницю, 14 жовтня, прес-служба пенітенціарної служби повідомила, що Тимошенко в дев'ятий раз відмовилася від участі в судовому засіданні по "справі ЄЕСУ".

У той же час захист екс-прем'єра стверджує, що Тимошенко не відмовляється від участі в судовому засіданні, а не може брати участь у суді за станом здоров'я.

Разом з тим, екс-прем'єр відмовляється брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні знову судитимуть Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі