вівторок, 11 листопада 2008 12:24

Сьогодні в Україну прибуває військова делегація НАТО

Сьогодні до України з візитом прибуває військова делегація Північноатлантичного альянсу на чолі з начальником штабу Стратегічного командування НАТО щодо операцій генералом Карлом-Хайнцем Латером.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, головна мета візиту делегації НАТО полягає в обговоренні з українською стороною питань поточного стану і перспектив розвитку співпраці Збройних Сил України зі Стратегічним командуванням НАТО щодо операцій, можливих шляхів поліпшення співпраці та підвищення оперативних можливостей і трансформаційних можливостей Збройних Сил України.

У рамках візиту 12 листопада відбудеться робоча зустріч начальника штабу Стратегічного командування НАТО щодо операцій генерала Латера з першим заступником начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-полковником Геннадієм Воробйовим і переговори у складі військових делегацій.

У ході переговорів українська сторона планує ознайомити представників делегації НАТО зі станом виконання Робочого плану Військового Комітету Україна-НАТО на 2008 рік, пріоритетами військової співпраці з НАТО, станом і перспективами участі Збройних Сил України у миротворчій діяльності.

Крім того, генерал-полковник Воробйов ознайомить представників військової делегації Альянсу зі станом виконання Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки.

Цього ж дня начальник штабу Стратегічного командування НАТО щодо операцій здійснить візит ввічливості до начальника Генерального штабу, головнокомандувача Збройних Сил України, генерала армії України Сергія Кириченка.

Також представники військової делегації Альянсу відвідають і ознайомляться з роботою Об"єднаного оперативного командування і Головного командного центру ЗСУ.

У Національній академії оборони України генерал Латер виступить перед керівним складом Міністерства оборони України і Генерального штабу, керівниками структурних підрозділів центрального апарату Міноборони і Генштабу, науково-педагогічними працівниками і слухачами академії.

В останній день візиту, 13 листопада, генерал Латер здійснить візит ввічливості до тимчасового виконувача обов"язків першого заступника міністра оборони України Валерія Іващенка.

Нагадаємо, для реалізації державної політики України щодо співпраці з НАТО, а також для підтримки з цією організацією офіційних відносин у 1997 році у Мадриді була підписана Хартія про особливе партнерство між Україною і Організацією Північноатлантичного договору, яка стала основою відносин Україна-НАТО. У 1998 році Президентом був виданий відповідний Указ про заснування Місії України при НАТО. У 1999 році міжнародною організацією НАТО був розроблений і затверджений План дій щодо членства в НАТО. Пізніше, відповідно до рішення Комісії Україна-НАТО, з метою поглиблення і розширення відносин з Альянсом був розроблений новий План дій Україна-НАТО, що відображає стратегію відносин України з Альянсом. У рамках виконання ПДЧ на кожен рік затверджуються програми з підготовки України до вступу в Північноатлантичний альянс.

За матеріалами УНІАН, ЛІГА.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Україну прибуває військова делегація НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі