субота, 20 липня 2019 09:43

Сьогодні в Україні "день тиші"

  Сьогодні в Україні — «день тиші» перед парламентськими виборами. Фото: VoxUkraine
Сьогодні в Україні — «день тиші» перед парламентськими виборами. Фото: VoxUkraine

В Україні опівночі 20 липня розпочався "день тиші" перед позачерговими виборами до Верховної Ради, які відбудуться завтра.

Сьогодні заборонена будь-яка передвиборча агітація кандидатів у народні депутати на парламентських виборах. Також забороняється проводити масові акції від імені партій і кандидатів, публічно оголошувати, що той чи інший кандидат або партія підтримали проведення вистав, концертів, спортивних змагань, переглядів фільмів.

Згідно зі статтею 67 закону "Про вибори народних депутатів України" упродовж останніх двох днів перед днем голосування не можна оприлюднювати результати опитування громадської думки щодо виборів.

За агітацію в "день тиші" чи в день виборів передбачається покарання у виді штрафу в розмірі від 850 до 1 тис. 360 грн для посадових осіб та від 510 до 850 грн для інших громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали партію, яка найбільше витратила на рекламу у Facebook

Верховну Раду нового скликання, як і минулу, обиратимуть за змішаною системою, згідно з якою 225 депутатів обираються за пропорційною системою у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі серед осіб, внесених у партійні виборчі списки, решта — за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах.

Прохідний бар'єр для партій, подолання котрого необхідне для потрапляння до парламенту, становить 5%.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Україні "день тиші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі