субота, 03 січня 2015 16:18

Соціальні протести українців можуть розпочатись навесні — політолог

Соціальні протести українців можуть розпочатись навесні — політолог
Віктор Таран Фото: novostimira.com.ua

Україна стоїть на порозі соціальних протестів населення. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Таран.

"Наступний рік стане роком викликів для країни та кожного громадянина — це і для політиків, і для солдатів у зоні АТО. Судячи з бюджету нас чекає надзвичайно складна економічна ситуація і соціально-економічна нестабільність. У цій ситуації важливо якісно і чесно виконувати свою роботу. Це шанс на побудову нової країни", — розповів експерт.

Політолог зауважив, що в країні у наступному році варто чекати нестабільності.

"У бюджет закладається мінімальна заробітна плата на рівні 1200 гривень, а прожитковий мінімум — 1300. Ще колосально скорочуються пільги. Тому навесні можуть розпочатися протести, оскільки це самий не стабільний період для України. Очікується чергове підвищення цін на комунальні послуги. Швидше за все, вуличні протести приведуть до переформатування Кабінету Міністрів. Говорити про дострокові вибори парламенту наступного року не можна. Тому що згідно Конституції, як мінімум до жовтня він має пропрацювати. Так само немає механізму прямої відставки президента. Хіба що за власним бажанням", — розповів Таран.

Він зазначив, що гібридна війна України та Росії продовжуватиметься у 2015-му році.

"Не варто чекати позитивного сценарію розвитку події на Донбасі. Не варто чекати адекватної оцінки чи реакції від Росії щодо України. Для них вона буде адекватною, а для всього світу — ні. Ситуація навпаки погіршуватиметься і гібридна війна продовжуватиметься. На Донбасі, швидше за все, бойові дії активізуються і матимемо прямий наступ. Адже зимою бойові дії завжди в'ялі. Ще ціна на нафту і економічна нестабільність Росії призупинила активність бойових дій. Проте у них залишається достатньо золотовалютних запасів. Їх вистачить ще років на 3-5, щоб існувати та здійснювати пряму агресію", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Соціальні протести українців можуть розпочатись навесні — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі