понеділок, 18 липня 2011 09:19

Соціалісти сказали "ні" президентству Стросс-Кана

Соціалісти сказали "ні" президентству Стросс-Кана

Соціалістична партія Франції не включила екс-главу Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана в партійний список кандидатів на пост президента Франції.

На посаду глави держави від соціалістів претендуватимуть секретар партії Мартін Обрі, екс-секретар Француа Олланд, колишній партійний кандидат Сеголен Руаяль, а також депутати - Мануель Вальс, Арно Монтебур і Жан-Мішель Балі.

Список кандидатів був опублікований 17 липня на офіційному сайті партії.

Ще навесні 2011 р. Стросс-Кан був одним з головних фаворитів на посаду президента від соціалістів, однак сексуальний скандал підмочив репутацію політика і фінансиста.

Після подій в Нью-Йорку, коли екс-главу МВФ звинуватили в згвалтуванні покоївки одного елітного готелю, більше 50% французів заявляли про політичне підгрунтя процесу. Коли справа проти Стросс-Кана практично розвалилася, майже половина французів виявили бажання бачити екс-главу МВФ учасником президентських перегонів.

Проте керівництво Соціалістичної партії вирішило не виносити ім'я скандально відомого політика на первинне голосування. Незважаючи на це, у Стросс-Кана все-таки є шанс зайняти крісло президента в Єлисейському палаці. Це можливо в тому випадку, якщо екс-глава МВФ стане кандидатом-самовисуванцем і до березня 2012 р. збере 500 підписів на підтримку своєї кандидатури.

Нагадаємо, 62-річний Стросс-Кан був арештований поліцією в травні 2011 р. в аеропорту Нью-Йорка за звинуваченням у спробі згвалтування 34-річної покоївки готелю, в якому він проживав

Пізніше справа отримала новий поворот. Як з'ясувала поліція Нью-Йорка, покоївка готелю Sofitel, яка звинуватила Стросс-Кана в згвалтуванні, постійно брехала на допитах, ймовірно, з метою отримати від цього вигоду. Крім того, в поліції припускають, що жінка може бути замішана в торгівлі наркотиками і відмиванні грошей. 1 липня ц.р. суд Нью-Йорка звільнив Стросс-Кана з-під домашнього арешту.

Зараз ви читаєте новину «Соціалісти сказали "ні" президентству Стросс-Кана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі