середа, 22 січня 2014 19:16

Збори Народної Ради розпочались хвилиною мовчання за загиблими у боротьбі із владою

Найстарший за віком народний депутат України Олександр Шевченко відкрив установчі збори Народної Ради Украіни. Про це на своїй сторінці у facebook написала народний депутат Ірина Геращенко.

"Присутні всі народні депутати, що преставляють народ. Хто не голосував за антинародні закони. Хто готовий захищати демократичний європейський вибір України . Гімн України. Хвилина мовчання за загиблими в боротьбі з режимом. Одноголосно голосуємо за проголошення Народної Ради України. Про утворення місцевих народних рад. Про утворення муніціпальної міліції. Про підготовку всеукраїнського народного голосування про недовіру Януковичу та дискредитованої ВР. Про утворення муніціпальноі міліції", — зазначено у повідомленні.

На установчих зборах Народної ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України.

Народна Рада України є органом представництва народних депутатів із захисту Конституції, повідомив депутат "Батьківщини" Андрій Пишний.

До об'єднання входять народні депутати-опозиціонери та позафракційні, які залишаються на позиції захисту Конституції, конституційного ладу, демократії, парламентаризму і виступають проти диктатури і узурпації влади режимом Януковича.

Народна Рада здійснюватиме повноваження представників законодавчої гілки влади з контролю за реалізацією питань, які згідно з р. 4 Конституції віднесено до повноважено Верховної Ради і "які нині узурповані режимом Януковича".

Згідно з Декларацією, у Криму, кожній області, в Києві та Севастополі, в містах та районах на базі депутатських фракцій опозиційних партій в обласних, міських та районних радах утворюються місцеві Народні Ради як міжфракційні депутатські об'єднання, які разом з загальнонаціональною Народною Радою здійснюють захист Конституції, прав та свобод людини.

Народна Рада України планує забезпечити організацію та скликання громадських Конституційних зборів як органу для підготовки проекту нової Конституції України, яка має відновити законність та правопорядок, баланс між гілками влади, їхню незалежність одна від одної та запровадження реального місцевого самоврядування в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Збори Народної Ради розпочались хвилиною мовчання за загиблими у боротьбі із владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі