середа, 08 квітня 2015 00:49

"Що робить в Україні Медведчук? Він кум Путіна" - Шухевич

"Що робить в Україні Медведчук? Він кум Путіна" - Шухевич
zn.ua

Народний депутат Юрій Шухевич переконаний, що перемога України у війні з путінської імперією неминуча, але перш українському народу доведеться перемогти ще й внутрішнього ворога. Про це він заявив в інтерв'ю "Обозревателю".

До ворогів Шухевич відносить, зокрема, Віктора Медведчука, який є кумом Путіна.

"Що робить в Україні Медведчук? Він знаходиться в Києві, він кум Путіна, часто буває на Банковій. Чи не кожен день. Навіщо?" - поставив питання син головнокомандувача Української повстанської армії.

Він так само обурився тим, що на посади в Україні призначаються бізнес-партнери президента та університетські товариші прем'єра.

"Не буде змін, як сказав один депутат, поки не закінчаться бізнес-партнери президента, університетські товариші прем'єра і грузинська діаспора в Україні. Не можна це брати за критерій для добору кадрів. Професіоналізм, чесність і відданість Україні - ось критерії, за якими треба підбирати. Вони повинні нарешті зрозуміти, що так не можна. А якщо не розуміють - треба якісь гальма на шляху президента і прем'єра поставити - щоб такі призначення не відбувалися", - зазначив народний депутат Шухевич.

При цьому він заявив, що не боїться отримати ярлик путініста або агента Кремля, якими тепер нерідко нагороджують критиків влади.

"Я вже звик. Нехай ще агентом Кремля назвуть. Колись був українсько-німецьким націоналістом, агентом міжнародного імперіалізму, і ще кимось. Йдуть протоптаною стежкою. Краще б на себе подивилися. Багато з них, тих - хто зараз при влади, мають тісні зв'язки з певними кремлівськими структурами".

На думку Юрія Шухевича, президент Порошенко прагне, як і Янукович - абсолютної влади.

"У нього є тяга до абсолютної влади, якої бажав Янукович. Він тут і Кучму десь успадковує, і Януковича. Бачить конкурентів у кожному, хто не бажає всю повноту влади віддати одній людині. Тому кожен крок до протесту йому (Петру Порошенку) дуже неприємний", - зазначив нардеп.

У той же час Юрій Шухевич переконаний, що у президента Порошенка немає іншого виходу, окрім як рахуватися з думкою народу, який вже не той, що був 10 років тому.

Зараз ви читаєте новину «"Що робить в Україні Медведчук? Він кум Путіна" - Шухевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі