четвер, 28 березня 2013 10:31

"Снігопад у Києві - перший і не найгрубіший випадок катастрофи, який може бути" - нардеп

"Снігопад у Києві - перший і не найгрубіший випадок катастрофи, який може бути" - нардеп
Володимир Бондаренко. Фото: news.liga.net

Кияни зробили свої висновки про місцеву владу після снігопаду.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко.

Говорячи про ліквідацію наслідків снігопаду у Києві, нардеп зауважив, що місцева влада повелася абсолютно безвідповідально. Однак, за його словами, наразі треба зробити висновки з того, що сталося, аби у подальшому мати змогу запобігати подібним проблемам.

"Зараз ми маємо перший і не найгрубіший випадок катастрофи. Однак, катаклізми можуть бути різні. Але що зараз, наприклад, робить влада для підготовки до повені?", - зауважив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв розповів, що означатиме для киян акція опозиції 2 квітня

Та й, на думку парламентаря, повінь — це далеко не єдина проблема, яка може зашкодити місту, якщо вчасно не вживати необхідних заходів.

"Наприклад, на багатьох підприємствах є величезні запаси хлору. І це такі запаси, які, якщо вибухнуть, то пів-Києва задихнеться. Що робити в цьому випадку? Ніхто нічого не робить. Що робити у випадку, якщо каналізаційна система Києва вийде з ладу? А в Києві то всього 9 каналізаційно-насосних станцій, які ледь впоруються з перекачкою у звичайний період. Взагалі каналізація у нас тримається на доброму слові. А з тим, що зараз ми ж очікуємо на залпові викиди води, то важко уявити, які можуть бути наслідки. Може бути і багато інших проблем. Місто до цього не готове і керівництво не готове до того, щоби організувати протидію таким апокаліпсисам, щоби грамотно їм протидіяти", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден провладний кандидат не виграє вибори, після провалу з прибиранням снігу - експерт

Однак, на переконання Бондаренка, кияни повинні захистити своє право самостійно обирати собі владу та питати з неї за такі негаразди.

"Люди зрозуміли, що ця влада є бездарною, нав'язаною, що з неї спитати ні про що не можна, що вона не доступна, що вона закрилася за сімома замками. І головне, що ця влада переступає не тільки через морально-етичні принципи, але й через закони, Конституцію. Вона ігнорує право киян на вибір. Тому, думаю, 2 квітня кияни мають щонайменше нагадати владі, що вони також тут є", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Публічне звільнення київських чиновників: піар-акція одного актора — екс-голова КМДА

Нардеп додав: "Якщо Єфремов, чи хтось інший, не хоче у Києві виборів, то є ще воля киян і 5 стаття Конституції, яка прямо говорить про те, що єдиним джерелом, єдиним суб'єктом влади в Україні є український народ, а не рішення Чечетова чи Єфремова".

Коментуючи відтягування оголошення дати виборів у столиці та звернення "регіоналів" з цього приводу до Конституційного суду, Бондаренко підкреслив: "Посилатися на Конституційний суд можна лише в тому випадку, коли до нього є довіра. Але довіри до цього органу немає жодної. Це суд, який обслуговує владу, котра узурпувала ситуацію в Україні і в Києві особливо".

Зараз ви читаєте новину «"Снігопад у Києві - перший і не найгрубіший випадок катастрофи, який може бути" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі