четвер, 09 січня 2020 17:17

"Слузі" Юзіку доведеться звільнити власну дружину – законопроект

"Слузі" Юзіку доведеться звільнити власну дружину – законопроект
Юрій Корявченков узяв собі у помічники дружину. Фото: УНІАН

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про прийняття за основу законопроекту про обмеження спільної роботи близьких осіб.

Йдеться про законопроект №2203. Пропонується заборонити народним депутатам брати на роботу які помічників близьких осіб, пише "Судово-юридична газета"

Авторами законопроекту є народні депутати Вікторія Сюмар, Ірина Фріз та Ірина Геращенко.

Як вказують автори, нардепи не мають жодних обмежень щодо призначення собі помічників-консультантів.

Це призводило до низки історій з найманням до себе на роботу близьких осіб, які могли отримувати доступ до бюджетних коштів. А це своєю чергою призводило до корупційних ризиків та потенційних зловживань.

Пропонується поширити заборону мати в підпорядкуванні близьких осіб на народних депутатів, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим і депутатів місцевих рад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Парубій заздрить Разумкову – промовисте відео

Колишній актор "Кварталу 95" і народний депутат від "Слуги народу" Юрій Корявченков взяв собі в помічники дружину. Тетяна Корявченкова працює у нього на громадських засадах. За освітою вона економіст.

Зараз ви читаєте новину «"Слузі" Юзіку доведеться звільнити власну дружину – законопроект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі