четвер, 04 квітня 2019 16:29

Скільки українців хочуть бачити дебати - опитування

Скільки українців хочуть бачити дебати - опитування
42% громадян обов'язково будуть дивитися дебати. Фото: PolitInfo

Три чверті українців вважають необхідним проведення дебатів між кандидатами у президенти перед 2 туром виборів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

За публічні дебати висловилися 73,5% опитаних: 44% назвали цей процес обов'язковим, 30% – бажаним. 18% респондентів вважають, що такі дебати не потрібні.

Якщо теледебати між кандидатами відбудуться, 42% громадян дивитимуться їх у будь-якому разі і ще 31% – якщо ці дебати будуть цікавими і змістовними.

Найбільш важливими темами дебатів українці назвали питання завершення війни на Донбасі та повернення окупованих територій, корупції, зростання економіки, розвитку України. Також громадян цікавить, які проблеми країни кандидат у президенти вирішуватиме передусім, якщо його оберуть.

Опитування тривало з 20 до 26 березня. Взяли участь 1600 респондентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що обіцяють українцям Порошенко та Зеленський: порівняння програм

Володимир Зеленський оголосив про готовність іти на дебати з Петром Порошенком. При цьому висунув умову, що дебати мають пройти на стадіоні "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо.

Порошенко погодився зустрітися на НСК "Олімпійський". При цьому порадив опоненту почитати правила, які передбачають проведення дебатів на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців хочуть бачити дебати - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі