субота, 10 липня 2021 17:13

Скільки українців довіряють судам - цифра шокує

Скільки українців довіряють судам - цифра шокує
Рівень довіри до судової влади знижується. Фото: pixabay.com

Повністю чи переважно довіряють судам в Україні лише 10% правників і громадян, які беруть участь судових провадженнях. Про це свідчать дані опитування, проведеного фахівцями програми американського агентства USAID "Нове правосуддя".

"У питанні довіри до судової гілки влади та інших гілок влади в Україні спостерігається негативна тенденція.

Лише 10% широкої громадськості визнали, що вони повністю чи переважно довіряють судовій гілці влади.

Показник, отриманий у результаті проведення опитування наприкінці 2018 року, був на рівні 16%", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники смертельних ДТП і хабарники - яким суддям українці оплачують пенсії в сотні тисяч гривень

Кабінету міністрів і Верховній Раді довіряють 7% опитаних. У 2018 році ці показники були дещо вищими – 13% та 11% відповідно.

Водночас, довіра до президента зросла з 15% у 2018 році до 25% в 2021-у.

Рівень довіри до засобів масової інформації збільшився до 36% порівняно з 31% три роки тому, а рівень довіри до громадських (неурядових) організацій зріс із 29% до 35% відповідно.

Опитали понад 2 тис. респондентів в усіх регіонах України крім окупованих Росією Криму і районів Донецької і Луганської областей. А в опитуванні адвокатів і прокурорів взяли участь понад 630 респондентів.

У минулий четвер президент Володимир Зеленський ветував законопроєкт про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

У березні президент заявляв про "термінове лікування" судів. У квітні вносив до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців довіряють судам - цифра шокує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі