пʼятниця, 10 серпня 2018 08:31

Ситник про нічні поїздки до президента: Порошенко сам запрошував

Ситник про нічні поїздки до президента: Порошенко сам запрошував
Машина Ситника біля будинку Порошенка, 26 квітня. Фото: radiosvoboda.org

Президент Петро Порошенко сам запрошував директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника до себе додому на розмову.

Про це Ситник розповів в інтерв'ю "Громадському".

"Глава держави запросив на розмову і якраз розмова стосувалась антикорупційного суду. Це суд, який напряму стосується антикорупційного бюро. І це стосується тієї проблеми, про яку ми говоримо два роки. Навіть на війні вороги сідають за стіл переговорів. У даному випадку була дискусія спірна...

Це не був таємний візит і те, що це може стати відомо — звичайно, я це допускав. Чому стало відомо саме зараз, а це було достатньо давно… Важливо, що на роботу НАБУ це не вплинуло, спитайте будь-якого детектива", - наголосив Ситник.

За словами Ситника, він зустрічався з Порошенком 12-14 разів.

На питання, чи приїде до Порошенка, якщо президент його знову запросить, Ситник відповів: "Мабуть уже ні. Виходячи із такої реакції, мабуть, ні".

Крім того, Ситник не виключив, що його заступник Гізо Углава на початку 2015 року міг зустрічатися з екс-міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким, про що повідомили журналісти "Слідства.Інфо".

Водночас він наголосив, що якщо така зустріч була, то вона відбулась до створення НАБУ та до призначення Углави.

"Я не виключаю того, що така зустріч була, але точно підтвердити має він. Тому що це було до його вступу на посаду. Я не виключаю, що ще якась зустріч була в 2013-му році, 2009-му році, він був адвокатом в той час і скажу відверто, що коли проводив із ним співбесіду щодо призначення на посаду першого заступника, я не питав: "а з ким ти мав зустрічі під час всього свого життя", - сказав Ситник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто втратив більше від викриття нічних переговорів Ситника та Порошенка

Директор НАБУ Артем Ситник їздив в гості до президента Петра Порошенка в будинок у Козині 26 квітня. Зустріч проходила після опівночі. За словами Ситника, говорили про створення Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Ситник про нічні поїздки до президента: Порошенко сам запрошував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі