пʼятниця, 12 лютого 2021 13:18

Система органів МВС показала високий результат 2020 року, відомство вийшло на новий рівень - Аваков

Система органів МВС показала високий результат 2020 року, відомство вийшло на новий рівень - Аваков
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков: "Для протиепідемічних заходів щодня залучається понад 23 000 поліцейських, нацгвардійців, прикордонників, рятувальників і медичних працівників системи МВС" .Фото: UA.NEWS

Міністерство внутрішніх справ показало високий результат роботи в 2020 році, незважаючи на зовнішні і внутрішні виклики, стихійні лиха, і запланувало ряд реформ і змін на поточний рік.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив на Колегії МВС України.

"Нам доводиться забезпечувати правопорядок в умовах карантину. Для протиепідемічних заходів щодня залучається понад 23 000 поліцейських, нацгвардійців, прикордонників, рятувальників і медичних працівників системи МВС. Всі вони кожен день працюють в умовах надвисокого ризику. Більше 30 000 співробітників захворіли коронавірусом. На жаль, є і ті, хто не зміг подолати цю хворобу", - сказав міністр.

За словами Авакова, особливо важливо, що навіть в умовах таких випробувань довіра громадян до правоохоронців залишилася на високому рівні.

"Напередодні ми отримали результати опитування, яке проводилося в серпні-грудні 2020 року, в ньому взяли участь 15 тисяч респондентів в 24 регіонах країни. Загальний рівень довіри населення до національної поліції становить 40,8%", - зазначив глава МВС.

Він додав, що представники громадянського суспільства та міжнародних організацій позитивно оцінили роботу поліції щодо забезпечення безпеки місцевих виборів.

Міністр також нагадав, що в 2020 році почала працювати система фото-, відеофіксації порушень ПДР: "За півроку роботи на 48 ділянках автодоріг Києва, Київської і Львівської областей, де встановлені камери, кількість ДТП з постраждалими зменшилася втричі", - підкреслив Аваков.

Говорячи про плани на поточний рік, міністр зазначив, що МВС запускає два масштабних проекти - систему аеромедичної евакуації та реформування гідрометеорологічної служби ДСНС.

"Це дасть можливість раннього виявлення та прогнозування небезпечних гідрометеорологічних процесів, ураганного вітру, шквалів, смерчів, граду, повеней, ожеледиці дорожнього покриття, прогнозування пожежної небезпеки і т.п.", - зазначив глава МВС.

Аваков додав, що триває розвиток Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту:

"Нацполіція отримала перші 2 сучасних гелікоптера Н-145, 2 вертольоти Н-125 отримала Держприкордонслужба, 10 - ГСЧС і НГУ. Зараз йде підготовка пілотів і техніків. У планах на цей рік - отримання ще 28 вертольотів для потреб усіх служб системи МВС", - додав міністр.

Він нагадав, що в 2021 році Україна також отримає від Франції сучасні катери і технології для їх подальшого виробництва.

Що стосується Національної поліції, то вона першою серед правоохоронців адаптувалася до нового адміністративно-територіального устрою - переформатувала свої територіальні підрозділи з урахуванням чисельності населення і навантаження на поліцейських.

Відділення поліції поділять на два типи: одні будуть мати в штаті слідчі підрозділи і карний розшук, а в інших залишиться тільки дізнання та превентивні служби.

Підрозділи поліції, де буде працювати тільки превенція, будуть невеликими - це групи реагування, які оперативно виїжджають на виклики по 102, а також дільничні офіцери поліції, які безпосередньо працюють з населенням.

Крім того, буде створено Департамент Головної інспекції Нацполіціі, який буде займатися виявленням недоліків, налагодженням роботи і контролем за дотриманням службової дисципліни в поліцейських підрозділах.

Зараз ви читаєте новину «Система органів МВС показала високий результат 2020 року, відомство вийшло на новий рівень - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі