понеділок, 19 квітня 2010 10:10

Сина Корчинського заарештували в Одесі

Сина Корчинського заарештували в Одесі

В Одесі міліція затримала сина лідера партії "Братство" Дмитра Корчинського, Данила.

Про це повідомили у прес-службі партії.

Він утримується разом з іншими заарештованими націоналістами в Шевченківському відділі МВС в м. Одеса.

Як зазначають у прес-службі, арешти почалися одразу по закінченню заходів на пам"ять про вбитого в Одесі активіста громадської організації "Січ" Максима Чайки. Були заарештовані голова Одеського "Братства" Дмитро Лінько та Олексій Макаров з "Українського Автономного Спротиву".

Як повідомляє прес-служба "Братства", у міліції Олексій Макаров перерізав собі вени. Йому надано медичну допомогу. Наразі стан здоров"я задовільний.

У "Братстві" запевняють, що формальним приводом затримань стала "підозра в хуліганстві" стосовно телекомпанії АТВ, будівлю якої, як повідомляє ІА "Репортер", було закидано презервативами з зеленкою та димовою шашкою.

За інформацією заступника начальника карного розшуку Шевченківського відділку міліції Приморського району м. Одеса В"ячеслава Швеця, затриманим Дмитру Лінькo та Олексію Макарову інкримінують 185 ст. кодекса про адміністративні правопорушення, ч.1 ("Злісна непокора", - тобто затримали за спротив при затриманні). 19 квітня на них очікує суд.

Водночас, як передає "КоммерсантЪ-Украина", лідер "Братства" Дмитро Корчинський заявляє, що затриманим не пред"являють звинувачення, і до них не пускають адвокатів.

"Адвокати вже кілька разів намагалися зустрітися із затриманими, але їм це не вдалося", - повідомив Корчинський.

Відповідаючи на питання про причини цього інциденту, він заявив, що, як неофіційно повідомляють йому джерела в МВС, одеська міліція виконує команду з Києва.

Зараз ви читаєте новину «Сина Корчинського заарештували в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі