вівторок, 14 січня 2020 21:14

Сина Азарова будуть судити за відмивання грошей

Сина Азарова будуть судити за відмивання грошей
Азаров отримав гроші від Клюєва. Фото: "Захід.нет"

Cина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія можуть притягнути до відповідальності за створення фіктивної фірми та відмивання грошей, які родина Азарових отримала як хабар від Андрія Клюєва за призначення його віце-прем'єром.

Прокуратура італійського Мілана просить притягнути його до відповідальності, повідомляє Corriere della Sera.

У 2012 році італійська фірма придбала дві вілли на Сардинії. У такий спосіб родина Азарових відмила майже $18 млн, йдеться у матеріалах справи.

За даними українського слідства, Азарова отримав гроші від Андрія Клюєва у 2010 році за призначення на посаду віце-прем'єра.

Цю інформацію італійські правоохоронці отримали від Генпрокуратури України та завдяки слідчим діям, проведеним на Кіпрі, в Австрії, Ліхтенштейні та Німеччині під координацією Євроюсту.

Обвинувачення сформулював італійський прокурор Адріано Скудьєрі разом з італійською фінансовою поліцією. У них йдеться, що у 2010 році Андрій Клюєв отримав пропозицію від Азарова купити посаду віце-прем'єра за хабар у вигляді оборудки з нерухомістю на суму $17 млн 775 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія конфіскувала $30 млн оточення Януковича

Частина цих грошей надійшла на рахунки австрійської фірми Garda Handels Und Beteiligungs Gmbh. Керівником цієї фірми був австрійський посередник Фрідріх Бубла, який є довіреною особою родини Азарових.

У жовтні 2012 року австрійська фірма викупила акції фіктивної італійської компанії Agosto 2012 Srl. У листопаді 2012-го та серпні 2013-го цю фірму використали для купівлі двох вілл на Сардинії. Ці вілли спочатку були арештовані слідчими, потім їх звільнили на запит австрійця Бубла, але зараз їх знову взяли під арешт.

Слідство в Латвії, яке нещодавно конфіскувало понад $30 млн, пов'язує ці гроші з українським нардепом-втікачем Юрієм Іванющенком. Суд у Латвії вже призначав конфіскацію цих коштів 2017-го, але адвокати власників грошей довели порушення своїх прав, і справу відправили на повторний розгляд.

Зараз ви читаєте новину «Сина Азарова будуть судити за відмивання грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі