четвер, 18 березня 2010 09:59

Симоненко порадив Тігіпку не займатися "болтологією"

Симоненко порадив Тігіпку не займатися "болтологією"

Лідер комуністів Петро Симоненко закликав урядовців опуститися на грішну землю і зайнятися не "болтологією" на тему стратегічних пріоритетів, а реальною економікою, виходячи з нагальних проблем простої людини і суспільства. А на додачу висунув претензії особисто віце-прем"єру Сергію Тігіпку.

Про це інформує  прес-служба Петра Симоненка.

"Це ганьба, коли людина, яка має відповідати за стратегію економічного розвитку країни визначає заздалегідь хибні пріоритети – такі, як набуття Україною невідомо з якими повноваженнями асоційованого членства в ЄС, яке до того ж обмежує вітчизняного виробника у головних секторах української економіки, зокрема сільському господарстві.

Хоча, що стосується віце-прем"єр-міністра Сергія Тігіпка – це не дивно. Він обіймав таку ж посаду за часів Лазаренка, був міністром економіки при Ющенку, очолював Нацбанк при Кучмі", – вважає лідер КПУ.

Лідер комуністів вважає, що участь у будь-яких економічних союзах та міжнародних організаціях – це інструмент для розвитку власної економіки, науки, культури, освіти тощо. Інструмент підвищення рівня життя та добробуту власного народу.

Але "ми з вами, – на думку Симоненка, – є свідками, як через МВФ, СОТ, Світовий банк знищувалися і дотепер знищуються потужні промислові підприємства України, сільгоспвиробництво, як вітчизняні виробники "видавлюються" з внутрішнього ринку на догоду іноземним корпораціям та компаніям.

І доки немає детальних економічних розрахунків та прогнозів втрат і здобутків, говорити про нові кредити – це означає свідомо накидати фінансовий зашморг на людей і країну", – заявив лідер комуністів.

Симоненко зазначив, що занепокоєний намірами Уряду і Президента продовжувати перемовини з МВФ про надання кредитів, коли ще немає програми діяльності Уряду, не сформований Державний бюджет, коли державний борг майже дорівнює ВВП, коли не визначені стратегічні напрями економічної співпраці з іншими країнами та міжнародними організаціями тощо.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко порадив Тігіпку не займатися "болтологією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі