пʼятниця, 16 липня 2010 14:09

Симоненко не хоче відміни політреформи

Симоненко не хоче відміни політреформи

Комуністи заявляють, що підписалися під поданням до Конституційного Суду не для того, щоб відмінити політреформу, а для того, щоб продовжити її.

Про це заявив сьогодні журналістам лідер фракції КПУ Петро Симоненко.

Відповідаючи на запитання, яку мету переслідували комуністи, підписуючи подання, Симоненко сказав:

"Компартія взяла участь в тому, щоб направити на розгляд Конституційного Суду у зв"язку з тим, що потрібно дати відповідь, в якому напрямі ми проводитимемо політичну реформу".

Фракція Компартії сьогодні є прихильницею продовження політичної реформи, яка має бути завершена на рівні місцевих органів самоврядування.

"Але ви знаєте, які йдуть суперечки і звинувачення на адресу тих, хто голосував за політичну реформу в 2004 році. Я вам нагадую, що тоді за ініціативою комуністів був початий процес політичної реформи. І проголосували і "Наша Україна", і Партія регіонів...

Потім почалися звинувачення в тому, що нібито не в тих умовах приймалася ця політична реформа. Так от, я зі своїми товаришами, беручи участь в підписанні подання до Конституційного Суду, припускали, що Конституційний Суд повинен поставити крапку як вища судова інстанція в цих суперечках і дискусіях.

І ми повинні на підставі цього рішення продовжити і поглибити політичну реформу, щоб Україна дійсно визначила свій європейський вибір в цьому питанні державного будівництва шляхом парламентської демократії", - додав Симоненко.

Нагадаємо, що два дні тому народні депутати направили до Конституційного Суду подання, в якому просять перевірити Закон України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року на відповідність Конституції України.

Депутат Верховної Ради, член фракції Комуністичної партії Олександр Голуб вважає достатнім обсяг повноважень, які на сьогодні має в своєму розпорядженні Президент.

ProUA

Зараз ви читаєте новину «Симоненко не хоче відміни політреформи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі