пʼятниця, 27 вересня 2013 12:11

Шевельов не потребує визнання Кернеса і Добкіна, його визнав світ - "свободівець"

Шевельов не потребує визнання Кернеса і Добкіна, його визнав світ - "свободівець"
Фото: gazeta.ua

Харків'яни обов'язково поставлять на місце мера Харкова Геннадія Кернеса і губернатора області Михайла Добкіна через те, що було вчинено із пам'ятною дошкою видатному лінгвістові і літературознавцю Юрію Шевельову.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів нардеп-"свободівець" Юрій Сиротюк.

"Знищення таблиці — це тваринні кроки, які не пов'язані із націоналізмом. Хто це зробив? Очевидно, що Партія регіонів, а саме очільники від ПР в Харківській області — мер Харкова Геннадій Кернес і губернатор області Михайло Добкін. Вони неодноразово висловлювалися, умовно кажучи, по-фашистськии по відношенню до видатного українця, який визнаний усьому світі", - висловив думку політик.

"Шевельов не потребує визнання Кернеса і Добкіна, його визнав світ. Це один із геніальних українців. Очевидно, що це приступ знавіснілої українофобії. Проте, українофобія — це офіційна політика нашого режиму", - додав народний депутат.

Окрім того, він підкреслив: "Чого варті записи в соцмережах Кернеса і Добкіна. Вони просякнуті українофобією та страшною ненавистю до українського".

Політик наголосив, що наразі триває внутрішня "політика українофобства": "Є офіційна політика влади - відродження сталінізму у нас не лише пам'ятники Сталіну з'явилися, але і сталінські практики. Чого варто згадати Васильківські події, Врадіївські, Дніпропетровських терористів".

"Але той, хто сіє вітер обов'язково пожинатиме бурю. Це наша земля — вона була, є і буде українською. Так, вона була окупована, колонізована, комунізована, але ми як нація не загинули під час Голодомору, великої окупації, - наголосив він. - Тому, думаю, що відповідь на дошку Шевельова дадуть харків'яни".

"Бо це місто, де живуть українці, які поставлять Добкіна і Кернеса на місце. Те, що відбувається напередодні цивілізаційного вибору України, підписання Угоди про асоціацію з ЄС - найтемніша ніч перед світанком", - резюмував політик.

Нагадаємо, у Харкові троє чоловіків знищили пам'ятну таблицю видатному лінгвістові і літературознавцю Юрію Шевельову. Це відбулося за півгодини після того, як Харківська міська рада прийняла рішення скасувати дозвіл топонімічної комісії на встановлення меморіальної дошки Юрію Шевельову.

Дозвіл на встановлення меморіальної дошки на фасаді будівлі по вулиці Сумській, 17, де жив учений, міська влада дала ще в середині 2011 року.

Напередодні сесії міськради - 24 вересня - дев'ять вчених провідних університетів Великої Британії та Північної Америки звернулися з відкритим листом до мера Харкова Геннадія Кернеса, в якому висловлювали надію, "що державні органи міста Харкова підтвердять своє попереднє рішення від 2011 року та збережуть меморіальну дошку на честь Юрія Шевельова".

Зараз ви читаєте новину «Шевельов не потребує визнання Кернеса і Добкіна, його визнав світ - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі