субота, 04 січня 2014 10:35

Сенатор США Кріс Мерфі поділився враженнями після зустрічі з Януковичем

Сенатор США Кріс Мерфі поділився враженнями після зустрічі з Януковичем

Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з американськими сенаторами у грудні скаржився на невдалий для України матч з Англією на Євро-2012. Про це у своєму блозі розповів сенатор США Кріс Мерфі, який разом зі сенатором Джоном Маккейном брав участь у тій зустрічі, повідомляє Українська правда.

За словами Мерфі, йому довелося вислухати "найдовший монолог у житті", коли Янукович говорив 70 хвилин без перерви.

"Він починає з того, що ще раз запевняє у своїй відданості курсу на вхоження в ЄС, однак більшу частину промови присвячує перерахуванню проявів неповаги з боку Європи до нього та його країни", – пригадує сенатор.

"Він присвячує більш ніж кілька хвилин розповіді про незарахований гол у матчі Чемпіонату Європи проти Англії", – підкреслює Мерфі.

У тому матчі захисник збірної Англії Джон Тері вибив м'яч, що летів у ворота його команди, проте, як стало очевидно пізніше, вже з-за лінії воріт. Угорський арбітр Віктор Кашшаї цього гола Україні не зарахував, через що вона не змогла продовжити участь у чемпіонаті.

Водночас Мерфі пише у своєму блозі, що Янукович справив на нього враження "досвідченого та кмітливого лідера".

Також американець пригадує, що зустріч тривала понад дві години і сенатор Маккейн був вимушений ініціювати її завершення.

За словами Мерфі, те, що Україна все-таки підписала нові угоди з Росією, не просунувшись ближче до Європи, не було для них несподіванкою, адже їхня зустріч "показала, що він (Янукович) прийняв рішення щодо цих питань доволі давно".

Раніше Маккейн розповідав, що 90% часу розмови Віктор Янукович присвятив торговельним відносинам України з Росією. Водночас український президент не висловив жодної конструктивної думки, коли сенатор торкнувся теми протестів.

Зараз ви читаєте новину «Сенатор США Кріс Мерфі поділився враженнями після зустрічі з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

111

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі