пʼятниця, 09 вересня 2022 16:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Секретар РНБО назвав крапку у війні

Секретар РНБО назвав крапку у війні
Треба, щоб у Росії взагалі пропало бажання пхати свого носа до України, сказав секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: "Укрінформ"

Закінчення війни – це звільнення від російських окупантів всіх українських територій.

Завдання – зробити Росію такою, щоб у неї не було навіть бажання думати, що вона може нападати на сусідів. Тим більше у такій спосіб, як вона зробила по відношенню до України. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Голос Америки".

Війна буде "важкою і складною", сказав Данілов.

"Але це наша робота, яку ми маємо виконати спільно з нашими партнерами на відмінно. Аби закінчити і поставити крапку врешті-решт у питанні впливу Росії на найближчих сусідів. Щоб у РФ взагалі пропало бажання займатися такими речами та пхати свого носа до України, розповідати, як нам треба жити", – заявив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Пентагону заявив про успіхи ЗСУ

Що стосується термінів, то це – непросте питання, сказав Данілов.

"Це не питання на день чи на два, тиждень або місяць. Це питання, яке займе набагато більше часу, з урахуванням того, що Російська Федерація велика за площею країна. Там є величезна кількість колонізованих народів, яких вона на сьогодні використовує в цій війні. Коли Росія, нарешті, позбавитися своїх колоній, які вона нахапала у ХІХ-ХХ століттях, тоді ми побачимо справжню територію Росії. Все це розлетиться", – заявив.

Допомога партнерів є визначальною, сказав секретар РНБО.

"І чим швидше вона буде надходити, чим якісніше буде зброя, тим краще ми зможемо впоратися з ворогом", – заявив Данілов.

Президент України Володимир Зеленський проти переговорів із РФ. Збереження сили на полі бою дозволяє Україні відбивати спроби президента РФ Володимира Путіна розпочати переговори, сказали в ОП.

Харківщину, Луганщину, Донеччину, Запоріжжя, Херсонщину й Крим буде звільнено від російських окупантів, сказав Зеленський. У Міноборони заявили, що все йде за планом.

Зараз ви читаєте новину «Секретар РНБО назвав крапку у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі