вівторок, 27 березня 2018 13:05

СБУ зібрала докази антиукраїнської діяльності 13 дипломатів РФ

СБУ зібрала докази антиукраїнської діяльності 13 дипломатів РФ
Україна висилає 13 російських дипломатів із солідарності з Великобританією. Фото: expres.ua

Служба безпеки України надіслала до Міністерства закордонних справ докази антиукраїнської діяльності 13 російських дипломатів, яких висилають з країни.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки України надіслала до МЗС України відповідні доказові матеріали щодо цілеспрямованої діяльності на шкоду нашій державі 13 російських дипломатів, щодо яких прийняли рішення про видворення з української території", - ідеться в повідомленні.

У СБУ наголосили, що і надалі продовжуватимуть роботу зі спецслужбами країн ЄС та США з викриття російських злочинних намірів, які загрожують усьому цивілізованому світу.

"Голова СБУ Василь Грицак переконаний, що такі рішучі спільні дії української влади та наших європейських і трансатлантичних союзників суттєво ускладнять діяльність російських спецслужб з позиції дипломатичних місій РФ", - зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Висилай дипломатів правильно" - мережі реагують на масове видворення росіян

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.

У відповідь на це Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою. До аналогічних дій вдалися 24 країни. Найбільше дипломатів висилають США та Велика Британія - 60 та 23 відповідно. На 3-му місці Україна - 13 росіян.

Зараз ви читаєте новину «СБУ зібрала докази антиукраїнської діяльності 13 дипломатів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі