середа, 11 квітня 2018 19:48

Савченко зможе обійти поліграф - експерт

Савченко зможе обійти поліграф - експерт
Надія Савченко хотіла б зі своєї справи зробити велику медійну кампанію. Фото: УНІАН

Підозрювана в підготовці теракту Надія Савченко може використати допит на поліграфі, щоб на камери зробити політичні заяви.

Таку думку висловив політолог Микола Давидюк в ефірі одного з телеканалів.

"Савченко - професійний військовий. Думаю, вона навчена обходити поліграфи. Тим більше, людина була в полоні. Досвіду, як обійти поліграф, більш ніж достатньо. Для неї це ще одна медійна хвиля. Не факт, що вона буде говорити те, що її будуть питати. А просто отримає доступ до камер і робитиме власні політичні заяви",- спрогнозував експерт.

Він зазначив, що деякі звинувачення на адресу Савченко схожі на реальні.

"Я б дуже хотів, щоб розслідування пришвидшили і опублікували якомога більше доказів. Бо справа може стати політичною. Як мінімум, цього хоче Савченко, її захисники. Люди, які їй допомагають, хотіли б із цього зробити велику медійну кампанію, приурочити її до президентських виборів і намагатися заробити якісь політичні бали", - сказав Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко везуть до лікарні

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Зараз вона перебуває у слідчому ізоляторі СБУ.

Зранку 10 квітня адвокат Савченко повідомив про обшуки у її квартирі та в офісі. У помешканні вилучили нагородний пістолет нардепа та системний блок її сестри.

Зараз ви читаєте новину «Савченко зможе обійти поліграф - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі