вівторок, 08 травня 2018 15:47

Савченко проситься в Раду

Савченко проситься в Раду
Підозрювана у тероризмі народний депутат Надія Савченко проситься у Верховну Раду. Фото: УНІАН

Народний депутат Надія Савченко, звинувачена у підготовці терактів, вимагає від генерального прокурора Юрiя Луценка, голови Служби безпеки Василя Грицака та голови Верховної Ради Андрiя Парубiя забезпечити їй присутність на засiданнях парламенту.

Про це повідомляє прес-служба нардепа, пише "Українська правда"

"...Я, як народний депутат, вимагаю: забезпечити менi присутнiсть на засiданнях Верховної Ради з метою голосування, подачi законопроектiв, участi в дiяльностi Ради", - йдеться у зверненнях.

У прес-службі відзначають, що будучи діючим народним депутатом, Савченко повинна відвідувати засідання Верховної Ради, проводити зустрічі з виборцями, звітувати в ЗМІ та виконувати інші покладені на неї обов'язки відповідно до законодавства.

Зокрема, Савченко вимагає забезпечити їй умови виконання покладених на неї обов'язкiв депутата, а саме - проведення робочих зустрiчей iз помiчниками-консультантами, забезпечення громадянам вiльного доступу до неї та можливості спiлкуватися зi ЗМI.

Савченко сидить в ізоляторі СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко захищатиме у суді адвокат сепаратистів Нелі Штепи і "Топаза"

15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала "терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе".

Савченко підтвердила такі заяви, однак зазначила, що робила їх, щоб влада відчула страх.

Зараз ви читаєте новину «Савченко проситься в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі