понеділок, 26 березня 2007 16:09

Саркозі залишив посаду міністра внутрішніх справ Франції

Кандидат у президенти Франції від нині правлячої партії Союз за народний рух Ніколя Саркозі залишив пост міністра внутрішніх справ країни, щоб повністю присвятити себе передвиборній кампанії.

"Тепер я вільний і можу йти назустріч французам", - сказав Саркозі, передаючи повноваження голови МЗС Франсуа Баруену, який раніше очолював міністерство у справах заморських департаментів і територій.

"Єдина утіха для мене в тому, що тепер не мене, а тебе будуть будити ночами, коли щось відбувається", - сказав він своєму наступникові.

Згідно з дослідженнями, Саркозі є лідером передвиборчої гонки, на декілька пунктів випереджаючи свою головну суперницю - кандидата від опозиційної Соціалістичної партії Сеголен Руаяль.

Нинішній голова держави Жак Ширак, який провів в Єлісейськом палаці 12 років, відмовився балотуватися на третій термін і публічно виразив підтримку кандидатури Саркозі, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Саркозі залишив посаду міністра внутрішніх справ Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі