понеділок, 12 лютого 2018 18:17

Саакашвілі відзвонився, його прихильники йдуть під вікна Порошенка

Саакашвілі відзвонився, його прихильники йдуть під вікна Порошенка
Колишній голова Одеської ОДА, екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі перебуває у Варшаві. А його прихильники йдуть на Банкову. Фото: УНІАН

Колишній голова Одеської ОДА, екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі перебуває у Варшаві.

Про це у Facebook повідомив його соратник Давід Сакварелідзе.

"Віддзвонився! Він у Варшаві", - написав Сакварелідзе.

"18:30 збираємося під АП. На Банковій!", - також повідомив він.

Водночас у прикордонній службі Польщі повідомили, що Саакашвілі прийнятий на підставі заяви Державної міграційної служби України про реадмісію, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Прикордонна служба повідомляє, що 12 лютого 2018 року пан Міхеіл Саакашвілі був прийнятий на території Республіки Польща. Підставою для прийняття рішення була заява про реадмісію, подана Національною міграційною службою України головнокомандувачу прикордонною охороною", - йдеться в повідомленні на сайті польського прикордонного відомства.

У службі повідомили, що, беручи до уваги той факт, що Саакашвілі є чоловіком громадянки держави-члена Європейського Союзу, "прохання української сторони було сприйнято позитивно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі видворили до Польщі

Міхеіла Саакашвілі позбавили громадянства в кінці липня 2017-го, коли він був за межами України. Сам політик повернувся 10 вересня. В'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону дістався автобусом і незаконно перетнув його разом з 60 особами. Деякі з них застосовували силу до прикордонників.

Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині українського кордону і зобов'язав заплатити штраф.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі відзвонився, його прихильники йдуть під вікна Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі