середа, 30 травня 2018 08:12

Саакашвілі прийшов в українську владу

Автор: UAinfo
  Президент призначив Саакашвілі губернатором Одеської області
Президент призначив Саакашвілі губернатором Одеської області

Три роки тому, 30 травня 2015-го, президент Петро Порошенко призначив екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою Одеської ОДА. Днем раніше надав йому українське громадянство.

У липні 2017 року Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. Підставою назвали те, що 2015 року він нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не надав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

"Паспорт у Саакашвілі я не забирав, хоча громадянство мною було надане свідомо. Я був так само, які і більшість, зачарований перспективами, які Саакашвілі міг реалізувати в Україні. І я намагався йому для цього створити всі можливості. Коли я отримав подання відповідних компетентних органів про порушення, які були під час надання громадянства, у мене не було жодних інших моделей дій, крім як припинити громадянство відповідно до Конституції", - пояснив Порошенко у лютому 2018-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі очолив рейтинг брехунів

У грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео. На ньому помічник Саакашвілі бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. $500 тис. від Курченка передавали трьома частинами. За версією слідства, домовлялися про фінансування протестів біля Верховної Ради. Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади.

12 лютого Саакашвілі затримали у столичному ресторані. Українські правоохоронці висунули йому звинувачення і депортували до Польщі.

Зараз Міхеіл саакашвілі перебуває в Нідерландах. Звідти 29 травня виходив на прес-конференцію. За кілька місяців у Європі політик змінив імідж і помітно схуд.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі прийшов в українську владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі