середа, 10 січня 2018 11:33

Саакашвілі під СБУ заговорив про Ющенка

Саакашвілі під СБУ заговорив про Ющенка
Міхеіл Саакашвілі дорікнув владі, що та не розслідує справу отруєння Віктора Ющенка. Фото: відкриті джерела

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі прийшов на допит в СБУ.

Перед цим дав брифінг журналістам.

"Кому не лінь, за наказом з Банкової вони мене допитують і тягають по всіх справах. В країні не розкриті три головних злочини після Незалежності. Досі не розкрито вбивство Георгія Ґонґадзе, отруєння президента Ющенка. Ніхто не спійманий. І не розслідувані справи по розстрілах на Майдані. Висновок - при владі України досі є люди, які пов'язані з криміналом, злочинці", - заявив він.

"Вся правоохоронна система зараз працює проти Саакашвілі", - додав він.

Політик заявив, що вчора його допитувала прокуратура у справі розстрілів на Майдані.

"Тому що Берлусконі зробив фільм, де сказали, що я нібито наказав розстріл грузинським снайперам на Майдані", - розповів колишній чиновник.

"Замість того, щоб я їздив по країні і займався політичною діяльністю, вони перетворили допити в щоденні будні", - обурився Саакашвілі і назвав себе "автором найуспішніших реформ у Східній Європі і Євразії".

"Вас реально розводять. Додають електричні тарифи, інші побори і затягують своє перебування при владі. Насправді це все дуже сумно. Те що стільки державного апарату працює вхолосту", - заявив екс-глава Одеської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі не хоче більше "міхомайданів"

У грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео. На ньому помічник Саакашвілі бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. $500 тис. від Курченка передавали трьома частинами. За версією слідства, домовлялися про фінансування протестів біля Верховної Ради.

Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади. 6 грудня його оголосили в розшук, за 2 дні затримали. Однак, 11 грудня суддя Лариса Цокол із Печерського райсуду столиці відпустила його з-під арешту.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі під СБУ заговорив про Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі