пʼятниця, 12 лютого 2021 12:29

Саакашвілі депортували в Польщу

Саакашвілі депортували в Польщу
Міхеіл Саакашвілі зараз є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України. Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Три роки тому, 12 лютого 2018-го, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі депортували до Польщі. Суд визнав, що політик перебував на території України незаконно. Відповідне рішення суду виконували військові ДПСУ спільно з представниками Міграційної служби та поліції.

Вперше Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня 2017-го. Йому інкримінували "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності". Генпрокуратура стверджувала, що політик домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

26 січня Апеляційний суд Києва відправив Саакашвілі під нічний домашній арешт. 9 лютого Саакашвілі заявляв про спробу його викрадення "людьми з автоматами" у готелі в центрі Києва.

Міхеіл Саакашвілі повернувся до України 29 травня 2019-го. Напередодні президент Володимир Зеленський повернув йому українське громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік на посаді: що говорив Єрмак з крісла голови ОП

"Переповнюють емоції - дуже емоційно дихати українським повітрям, ступити на українську землю. Сьогодні я повернувся в той самий аеропорт, з якого мене виганяли через те, що я підняв голос проти "барижної" влади і несправедливості", - сказав Саакашвілі, коли вийшов до журналістів.

Нині політик є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Міхеіл Саакашвілі - грузинський та український політик. Двічі був президентом Грузії. Рік очолював Одеську ОДА за часів президентства Петра Порошенка, також був його радником.

У липні 2017 року Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі депортували в Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі