понеділок, 30 вересня 2019 08:00

"Руки самі тягнуться" - пояснили покарання нардепів за кнопкодавство

"Руки самі тягнуться" - пояснили покарання нардепів за кнопкодавство
Нардепів партії "Слуга народу" не лишатимуть мандатів. Фото: KP.UA

Нардепи партії "Слуга народу", яких спіймали на кнопкодавстві, обійшлися штрафами та вибаченнями. Мандатів позбавляти їх не будуть.

"Те, що сталося, - біда, це отримало засудження усіма представниками фракцій. Всередині фракції ми вирішили, що це перший і останній випадок, коли все залишається таким чином. Люди вибачилися і свою зарплату переводять на благодійність. Ми також вели розмову, що ці гроші мають бути спрямовані сім'ям загиблих у той день двох українських героїв. Але у нас є внутрішнє рішення, що якщо такі випадки будуть надалі, то людина повинна все-таки скласти мандат", - розповів нардеп від "Слуги народу" Віталій Безгін, передає "Обозреватель".

При цьому народний депутат поскаржився на "атмосферу зали" у Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушення Конституції у "Слузі народу" оцінили в 85 тис. грн

"Якщо, наприклад, ти сидиш на своєму місці, а колеги навпроти немає, реально руки тягнуться натиснути кнопку. Не знаю, може дійсно енергетика залу. Це трохи смішно, але воно так і є. Я на собі відчув, що не знаю, як це пояснити", - додав Безгін.

11 вересня двоє народних депутатів від "Слуги народу" голосували за колег. Олена Копанчук тисла кнопку сусіда під час голосування за законопроект про будівельні норми щодо удосконалення нормування у будівництві. Сергій Литвиненко кнопкодавив за включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до Конституції щодо уповноважених ВР і його направлення до Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «"Руки самі тягнуться" - пояснили покарання нардепів за кнопкодавство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі