понеділок, 15 лютого 2021 19:20

Розшукали причетних до поширення "плівок Деркача"

Розшукали причетних до поширення "плівок Деркача"
Встановили, що "плівки Деркача" поширювали пов'язані люди. Фото: "Фокус"

Активісти встановили причетних до просування "плівок Деркача".

"Спільне розслідування громадських організацій дійшло висновку, що насправді в інформаційній операції з просування "плівок Деркача" і намаганні вплинути на вибори у США та розсварити Україну та Сполучені Штати Америки брало участь набагато більше осіб, ніж є у санкційному списку", - заявили на спыльный пресконференції член "Демократичної сокири" Юрій Гудименко та спікер InformNapalm Михайло Макарук, повідомляє "Бабель".

Активісти повідомили, що учасники поширення плівок пов'язані та виконували різні функції:

Блогер Анатолій Шарій та телеведучий каналу "Наш" Назар Діордіца були публічними рупорами. Нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак, олігарх Ігор Коломойський та дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко забезпечували медіаресурси для поширення необхідних тез. Заступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова назвали "архітектором юридичної легалізації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Над ними попрацювали і ми знаємо на чию користь" - експосол США про "плівки Деркача"

"Усі ці люди політично та фінансово пов'язані з Росією та є такими ж російськими агентами впливу, як Андрій Деркач, Олександр Дубінський та інші особи, які потрапили під санкції раніше. Вони так само намагалися впливати на вибір американських виборців шляхом поширення дезінформації, особисто або опосередковано через свої медійні активи та пов'язаних осіб", - йдеться у спільній заяві активістів.

Вони звернулись до Міністерства фінансів США із проханням розглянути можливість запровадити санкції проти осіб.

У штабі колишнього віцепрезидента США Джо Байдена відреагували на "плівки Деркача", назвавши їх "повністю відредагованими". У Байдена вважають оприлюднення записів продовженням російських зусиль щодо дискредитації політика.

Зараз ви читаєте новину «Розшукали причетних до поширення "плівок Деркача"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі