пʼятниця, 20 листопада 2020 00:31

Розповіли які штрафи очікують міських голів за невиконання умов карантину

Розповіли які штрафи очікують міських голів за невиконання умов карантину
Які штрафи очікують мерів за невиконання умов карантину. Фото: Українська правда

На керівників міських рад будуть накладатися штрафи в розмірі 17 тисяч гривень, якщо підпорядковані комунальні заклади не будуть дотримуватися карантинних обмежень.

"Сьогодні президент України підписав Закон, який дозволяє накладати штрафи негайно. Тобто, "плати, а потім оскаржуй". Немає різниці чи ти власник будівельного магазину, чи міський голова — засновник комунального театру чи комунального музею... Якщо я правильно пригадую, це 17 тисяч гривень", - в ефірі телеканалу ZIK повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

"Питання стояло, яким чином є вплив на міських голів, які порушують законодавство, коли відкривають комунальні заклади, засновниками яких є міські ради. У такому випадку, якщо вони йдуть на свідоме порушення постанови Кабінету міністрів, який визначає режим карантину вихідного дня, то, звичайно, національна поліція буде накладати штрафи", - зазначив Немчінов.

Також урядовець зазначив, що ухвалення виконавчими комітетами міських рад документів про режим робочого дня під час вихідних, нічого більше — "як місцева політична гра".

"Ніхто не говорить про введення надзвичайного стану. Йдеться про виконання закону України, який визначає режим карантинних обмежень, пов'язаних із дотриманням санітарно-епідеміологічної небезпеки. Ви прекрасно знаєте, що в Україні діє режим надзвичайної ситуації. Відповідно до цього закону Кабінет міністрів регулює режим карантину", - підсумував посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передумали: гроші на інтернет у літаку Зеленського віддадуть у фонд Covid-19

Нагадаємо, Зеленський підписав закон, за яким передбачаються штрафи за відсутність маски.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли які штрафи очікують міських голів за невиконання умов карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі