пʼятниця, 27 вересня 2013 12:44

Розлючені мешканці разом з політиками штурмують міськраду у Полтаві
8

Фото: прес-служба Сергія Капліна

У Полтаві 800 людей зібрались під стінами міської ради на мітинг проти підняття житлово-комунальних тарифів. Об 11-й години мітингувальники розпочали штурм Полтавської міської ради. Народні депутати Сергій Каплін та Юрій Бублик проштовхнулися всередину разом з декількома десятками полтавців. Вхід до будівлі закривали близько 40 міліціонерів.

Про це повідомила у листі прес-служба нардепа Капліна.

Він вимагає на цій сесії відмінити "грабіжницькі" тарифи які встановив виконком міськради. У листі зазначено, що проти цього рішення вже виступив Антимонопольний комітет та прем'єр-міністр Азаров.

"Згідно чинного законодавства та ґрунтуючись на зібраних підписах мешканців Полтави – ми вимагаємо скликання позачергової сесії Полтавської міської ради для розгляду питання про скасування рішення виконкому міськради № 112 від 01.08.2013 р. про підвищення тарифів на комунальні послуги", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У день міста, біля будинку мера, полтавці скандували "Ганьба!"

?Протестувальники продовжили мітинг у холі міськради та чекають на міського голову Полтави Олександра Мамая. На сходах до другого поверху у дві шеренги стоять міліціонери, щоб нікого не пропустити до кабінету мера.

Перед штурмом до протестувальників на вулиці вийшов представник міськради Ігор Верига і повідомив, що міського голови Олександра Мамая немає, але делегацію із 10 чоловік готова прийняти секретар міської ради Оксана Деркач.

Наразі на місті знаходяться більше 800 мешканців Полтави і кілька десятків правоохоронців.

Нагадаємо, 26 вересня у місті Коростишеві Житомирської області близько 200 людей вийшли на мітинг до районної ради, де на сесійному засіданні розглядалось питання реорганізації місцевої лікарні.Акція  закінчився штурмом райради.

Зараз ви читаєте новину «Розлючені мешканці разом з політиками штурмують міськраду у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

119

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі