неділя, 23 травня 2021 20:46

Росія поглинає Донбас, "збитий льотчик" Медведчук і "косоворотка" Зеленського: 5 блогів тижня

Росія поглинає Донбас, "збитий льотчик" Медведчук і "косоворотка" Зеленського: 5 блогів тижня
Перша пара країни вдягла стилізовані вишиванки – це чудово. Треба підтримати, а не хейтити, міркує журналістка Мирослава Барчук. Фото: @zelenskiy_official

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. У лютому 2021 року на базі закритих телеканалів Newsone, "112 Україна" та Zік було створено новий – "Перший незалежний". Туди перейшли журналісти закритих телеканалів. Ефір йому перекрили у перший же день. Проте він спокійно працює в Інтернеті. Це дуже небезпечно для України. Бо ж у разі, якщо Путін наважиться на вторгнення, він матиме сотні тисяч "багнетів" ідеологічно наснаженої та відмобілізованої "п'ятої колони", наголошує історик Сергій Грабовський.

2. Віктор Медведчук цікавий Росії лише перебуванням в Україні, щоб руйнувати основи нашої державності зсередини. Путіну не потрібний додатковий "збитий льотчик", який потребує дорогого утримання на дачі в Підмосков'ї. Якби той втік в Росію, це би сильно роздратувало Путіна. Кремль навряд чи піде на ескалацію заради Медведчука. Він для Москви – типовий зрадник своєї країни. Такі люди ніде й ніколи не користуються щирою повагою, вважає політолог Михайло Басараб.

3. Гнобити когось, хто вдягнув неканонічну вишиванку, це все рівно, що насміхатися з того, хто неправильно і невміло, але заговорив українською мовою. Тут агресія, насмішки руйнівні і контпродуктивні. Перша пара країни вдягла стилізовані вишиванки – це чудово. Це треба підтримати, а не хейтити, міркує журналістка Мирослава Барчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянам що не покажи – усе готові вважати своїм. Вони направлені на експансію

4. Європа і Штати не мають бути і ніколи не будуть більшими українцями, ніж ми самі. Це все, що треба знати про "Північний потік-2". Якщо президент України називає Росію агресором один раз на рік, а в інші 364 дні агресор для нього – "та сторона". То якого біса німці мають припиняти вигідний для себе проєкт, коли росіяни за свій кошт будують їм трубу? В чому сенс американцям вписуватися за нас перед німцями, якщо люди Коломойського імпортують російські енергоносії? Європа не ворог і нікого вона не кинула. Ми кинули себе самі, коли обрали єрмаків, переконаний експерт ринку праці Сергій Марченко.

5. На окупованих територіях Москва створює відмінну від української політичну реальність. Робить усе можливе, щоб Україну й ці території ніколи не можна було "зшити" знову. Прес­сек­ретар президента РФ Дмитро Пєсков лукавить, коли стверджує, що "Росія не планувала і не планує нікого поглинати". Роздача російських паспортів українським громадянам, їхня участь у виборах, висунення кандидатами в депутати осіб, які були учасниками війни проти України, підміна національної пам'яті - це і є поглинання, вважає публіцист Віталій Портников.

Зараз ви читаєте новину «Росія поглинає Донбас, "збитий льотчик" Медведчук і "косоворотка" Зеленського: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі