неділя, 07 грудня 2014 09:55

Росія порушила свої зобов'язання, наслідків їй не уникнути - Меркель

Росія порушила свої зобов'язання, наслідків їй не уникнути - Меркель
Ангела Меркель. Фото: top.rbc.ru

Канцлер Німеччини Ангела Меркель звинуватила Росію в дестабілізації Східної Європи, заради чого Москва не гребує навіть нехтуванням територіальної цілісності сусідніх країн.

Про це вона заявила в інтерв'ю тижневику Welt am Sonntag, опублікованому в неділю, 7 грудня, пише DW.

"Молдова, Грузія та Україна прийняли суверенне рішення підписати договір про асоціацію з ЄС, і тепер Росія створює для цих держав труднощі", - заявила вона.

За словами Меркель, Молдавія вже багато років страждає від конфлікту з Придністров'ям, Грузія - від заморожених конфліктів у Південній Осетії та Абхазії, Україна доводиться переживати анексію Криму і бої на сході країни. До того ж "Росія намагається в своїх інтересах поставити в економічну і політичну залежність деякі держави в західній частині Балкан".

У зв'язку із закликами до більш примирительному курсом щодо Росії, що лунає з боку екс-канцлерів ФРН Гельмута Шмідта, Гельмута Коля і Герхарда Шредера, Меркель висловила впевненість у тому, що спільний європейський відповідь на дії Росії є правильним.

"Той факт, що Росія порушила гарантії територіальної цілісності і суверенітету України, юридично закріплені Будапештським меморандумом 1994 року, не може залишатися без наслідків", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «Росія порушила свої зобов'язання, наслідків їй не уникнути - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі