середа, 29 листопада 2017 00:03

Росія може впливати на вибори президента в Україні

Росія може впливати на вибори президента в Україні
Екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов. Фото 112.юа

Існує небезпека впливу спецслужб РФ на вибори президента в Україні. Але це залежить від суспільства, - на здорове суспільство впливати тяжко.

Таку думку висловив екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов в ефірі одного із українських телеканалів.

"У Росії не дуже багато уваги приділяють своїм виборам. Там і так ясно, хто в них виграє. Ось ваші вибори цікаві! Тут зовсім неясно, чим закінчиться справа. Небезпека впливу на українські вибори, на мій погляд, є, вона очевидна. Якщо є канали комунікації, є соцмережі, є телеканали, безумовно є політики, які будуть орієнтуватися на Росію хоча б просто тому, що там достатньо велика кількість грошей, - обов'язково будуть люди, які на них спокусяться. Очевидно, що вплив буде. Інша справа – це залежить від суспільства. Здорове суспільство впливати тяжко, бо будь-які маніпуляції, вони ж ідуть навколо реальних проблем", - говорить Пономарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбас має перейти під міжнародний контроль - Клімкін

Політик приводить у приклад іноземних політиків.

"В тій же Америці я спостерігав вибори, коли був Клінтон був проти Трампа. Якби Клінтон не уособлював собою істеблішмент, який повністю відірваний від життя простих американців, ніякий Трамп не виграв би, ніяка б Росія ні на чому б не спекулювала. Це саме стосується і Брексіту у Великобританії і ситуації у Франції. Гра іде на реально існуючих проблемах, в України багато реально існуючих проблем", - додає Пономарьов.

Раніше заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що спецслужби РФ ведуть цілеспрямовану роботу, направлену на фальсифікацію виборів президента України 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Росія може впливати на вибори президента в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі