неділя, 02 грудня 2012 16:04

Спецтема: Боротьба за "мову"

Російський опозиціонер хоче, щоб російська мова стала другою державною в Україні

Російський опозиціонер хоче, щоб російська мова стала другою державною в Україні
На думку Гудкова, більшість українців володіють російською не гірше, ніж у Москві. Фото: glavcom.ua

Російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми РФ Геннадій Гудков, якого зі скандалом позбавили мандата, вважає, що російська мова має стати другою державною в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю "Главкому".

"Можливо, немає на практиці проблем із російською мовою, але на законодавчому рівні є. Я, наприклад, не дуже взагалі розумію весь цей сир-бор навколо російської мови. У Канаді люди французькою мовою говорять в одній невеликій провінції, яка там становить абсолютну меншість, і, тим не менше, там французька мова є поряд з англійською державною", - зазначив опозиціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії опозиціонерів і демократів назвали посібниками терористів

"Із моєї точки зору, абсолютно було б природним - як і для Білорусі, - введення другої державної мови, оскільки більшість населення нею володіє не гірше, ніж у Москві. Я сам був у багатьох областях України, і оскільки я за освітою філолог, для мене абсолютно зрозуміло, що для багатьох людей в Україні російська - це рідна мова", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Російський опозиціонер хоче, щоб російська мова стала другою державною в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1796

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі