пʼятниця, 06 травня 2011 15:41

Росії забагато в Україні – Гриценко

Росії забагато в Україні – Гриценко

Росії сьогодні в Україні неприпустимо багато.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, повідомляє його прес-служба.

За його словами, зараз патріарх Російської православної церкви Кирило вкотре буде їздити українськими регіонами. Однак, якщо проаналізувати, скільки він їздить російськими регіонами, то, на думку народного депутата, можна дійти висновку, що Кирило ще навіть не освоїв всю свою країну.

"Думаю, його візити – це не тільки пастирство, це і політика. Бо коли патріарх каже про єдиний народ, який не розділяють кордони, то це підсвідомо повертає нас до великої спільноти радянських людей. А ми все-таки вже різні країни, у нас різні інтереси і треба їх поважати", - зазначив Гриценко.

Також схвилювало парламентарія й звернення керівництва російського патріархату до українського уряду і президента, в якому лобіюються інтереси конкретних енергетичних компаній.

"Церква за Конституцією має бути відділена від держави, але сьогодні вона вже переходить цю межу", - підкреслив Гриценко.

Нагадаємо, 6-8 травня Кирило відвідає Донецьк і Харків для участі у заходах з нагоди 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського Української православної церкви Московського патріархату Никодима.

Зараз ви читаєте новину «Росії забагато в Україні – Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі