вівторок, 03 лютого 2015 13:10

Росіяни не хочуть миру - політолог

Росіяни не хочуть миру - політолог
Фото: zn.ua

 Росія не хоче миру, тому переговори у Мінську зайшли у глухий кут. А претензії бойовиків щодо кандидатури Кучми — лише привід для того, щоб зірвати домовленості. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Я не бачу перспектив Мінських домовленостей. Донбаські терористи не самостійні у прийнятті рішень. За ними стоїть Кремль, тобто Путін. Він хоче домогтися власної перемоги, щоб самостійної і незалежної України не було, а світ почав рахуватися з Росією так, як хоче Путін. Він не погодиться на мир, поки цього не досягне. Друге, - населення Росії після психозу, який почався після пропаганди, теж не хоче миру.

Щодо Кучми, то він турбується про те, що напишуть у підручниках історії. Він не хоче щоб про нього написали, що він підписав якісь ганебні капітулянські угоди з терористами. Тому принципово відстоює проукраїнську позицію. Наприклад, наполягає на лінії відводу важких озброєнь, яка була визначена на перших мінських переговорах, а не те, що зараз вимагають терористи", - каже Кочетков.

Експерт також вважає, що Росію можна лише примусити до миру. А Захід по-справжньому допомагатиме Україні лише тоді, коли вона стане на шлях модернізації.

"Путіну потрібно показати силу. Проте ні Європа , ні США не прагнуть нам допомогти у силовому спротиві, бо не хочуть великої війни. Крім того, вони не готові нести нас на собі. Захід готовий допомагати, якщо Україна буде оновлюватися і модернізуватися. Ми повинні продемонструвати, що стали на цей шлях. А зараз ми демонструємо протилежне. Наприклад, досі не скасовано жодної масштабної корупційної схеми, яка діє від часів Януковича", - зазначає політолог.

На його думку, доля України залежить від неї самої.

"У нас є армія, яка починає перетворюватися на справжню і боєздатну. У нас є героїзм та патріотизм. І ми можемо сподіватися на те, що влада зрозуміє, що земля горить і під нею теж. Бо якщо впаде країна, то впаде і влада. Є надія що вони це зрозуміють", - каже Кочетков.

Нагадаємо, що ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко відмовляється їхати на переговори в Мінськ, поки Україну представляє "приватна особа" Леонід Кучма.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не хочуть миру - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі