середа, 03 жовтня 2018 12:57

Росія зігнала на кордон війська, є загроза вторгнення - Турчинов

Росія зігнала на кордон війська, є загроза вторгнення - Турчинов
Наприкінці лютого 2014 року Росія сконцентрувала на кордоні з Україною близько 200 тис. військових. Фото: АFP

Росія розгорнула біля українського кордону війська, чисельність яких сягає рівня 2014-го.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов під час спілкування з журналістами у Харкові.

"Можемо побачити не тільки розташування військ на окупованій території Донецької та Луганської областей. Можемо подивитися, що відбувається вздовж нашого кордону - активне намагання розвернути додаткові військові підрозділи. За кількістю вони співставні з тими, що були 2014-го, коли Росія приймала рішення про введення військ.

Це серйозна загроза. Нові підрозділи, які вони розгортають на нашому кордоні, - не тільки для демонстрації сили. Вони можуть бути використані для ведення активних бойових дій. Ми повинні бути до цього готовими", - попередив Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов прокоментував вихід Кучми з "Мінська"

Наприкінці лютого 2014-го Росія сконцентрувала на кордоні з Україною близько 200 тис. військовослужбовців, готових вторгнутися на територію України. Із тих пір, за словами президента Петра Порошенка, РФ так перегрупувала свої війська, щоб мати можливість швидкого вторгнення з різних напрямків – і з півночі, і зі сходу.

Зараз ви читаєте новину «Росія зігнала на кордон війська, є загроза вторгнення - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі