четвер, 17 листопада 2022 23:11

Росія залишила без світла понад 10 мільйонів українців

Росія залишила без світла понад 10 мільйонів українців
Українці залишилася без світла після ударів РФ. Фото: УП

Станом на 17 листопада Росія залишила без світла понад 10 мільйонів українців. Від російських ракет постраждали об'єкти інфраструктури.

Найбільше – у Вінницькій області, на Одещині, Сумщині, у Києві. Про це президент Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні.

"У Дніпрі десятки людей поранені внаслідок ракетного удару. Усім надається допомога. У Запоріжжі триває розбір завалів житлового будинку, який був знищений російським обстрілом цієї ночі... У переліку загиблих – сім осіб. На жаль, ця кількість може збільшитись", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав, як російські терористи хочуть "миру": відео з Дніпра

Українські сили ППО збили шість російських крилатих ракет та п'ять ворожих дронів. "На жаль, не всі, що були запущені терористами", - додав президент.

Він наголосив, що лише повний захист українського неба вбереже і Україну, і Європу від багатьох можливих ескалацій російської агресії й спонукатиме Росію до справжнього припинення війни.

"Не до тієї пропаганди, яка зараз звучить із Кремля про нібито готовність до переговорів, щоб виграти трохи часу й зібратися з силами для нових ударів. А до справжнього миру", - сказав Зеленський.

У Києві відбуваються екстрені відключення світла. Графіки відключень, які складені раніше, не діють. Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Росія залишила без світла понад 10 мільйонів українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі