четвер, 22 листопада 2018 17:20

Росія та Путін можуть вдатися до повномасштабної агресії - Полторак

Росія та Путін можуть вдатися до повномасштабної агресії - Полторак
Серед країн, які надають військову підтримку Україні - США, Велика Британія, Канада, Литва та Польща, каже Степан Полторак. Фото: УНІАН

Загроза повномасштабної відкритої агресії з боку Росії залишається. Ознак, що Москва відмовилась від агресивної політики щодо України, немає. Про це сказав міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю "Голос Америки".

Конфлікт на Донбасі жодним чином не можна називати замороженим, зауважив міністр.

"Він є "гарячим", але трохи стриманим. І тут причин дуже багато, чому він не є достатньо високої інтенсивності та активності. Збройні сили цей час використовують для того, щоб підвищити рівень готовності, технологічного оснащення, рівень підготовки особового складу", - розповів він.

"Ми робимо все можливе для того, щоб наша армія ніколи в житті більше не повернулась у 2014 рік, коли були труднощі з виконанням завдань.

І однозначно не можна казати, що немає загрози відкритої агресії. У мене є великі сумніви в тому, що Росія та Путін відмовились від агресивної політики щодо України, і вони відмовились від відкритої агресії. Принаймні, їхні дії свідчать зовсім про інше", - сказав Полторак.

У Лондоні український міністр оборони разом із британським колегою Ґевіном Вільямсоном домовились про розширення військової співпраці та відрядження в Україну додаткових військових інструкторів.

"70 британських інструкторів зараз перебувають в Україні. Прийняли рішення про розширення цього формату. Якщо раніше готували фахівців для розвідки, логістики, медицини, то сьогоднішнім рішенням розширюємо цей формат. Інструктори з Британії почнуть готувати військово-морські сили, морську піхоту, а також повітряні сили", - розповів міністр.

Серед країн, які надають військову підтримку Україні - США, Канада, Литва та Польща.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піхота наступає: показали фото тактичних навчань 93 бригади

Росія під президентвом Володимира Путіна анексувала Крим у березні 2014-го. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Росія та Путін можуть вдатися до повномасштабної агресії - Полторак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі