четвер, 10 лютого 2022 23:52

Росія розблокувала Азовське море - ЗМІ

Управління навігації і океанографії Міноборони Росії відмінило перекриття Азовського моря на північ від Керченської протоки.

Про це повідомив головний редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці facebook. При цьому він продемонстрував скан відповідного документу.

З документу випливає, що рішення зняти блокаду ухвалили 10 лютого, о 16:43.

Клименко вважає, що на це вплинув безпрецедентний дипломатичний тиск на Росію з боку дипломатів, ЗМІ та міністра закордонних справ Великої Британії під час нещодавніх переговорів із головою МЗС РФ.

Як повідомляла Gazeta.ua раніше, прохід суден в напрямку чорноморських портів України буде здійснюватися коридором 12 мильної зони територіальних вод України.

Точних даних про актуальні глибини у вільному коридорі вздовж берегів Одеської області від АМПУ поки що не надійшло, але учасники ринку говорять про наявні у коридорі гарантовані 20 метрів.

Негативно це позначиться на роботі най глибоководнішого порту України – Південного, де біля окремих причалів глибина сягає 21 метра. Дуже ймовріно також, що виникнуть корки навпроти Дністра, де прохід глибинами 20 метрів вузький і має ширину 0,6 миль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працюємо далі без паніки – реакція ринку на часткову "морську блокаду" портів

 

Раніше повідомлялося, що Росія з 13 по 19 лютого перекриває через нібито військові навчання майже все Азовське море і значну частину Чорного моря

Зараз ви читаєте новину «Росія розблокувала Азовське море - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі