середа, 05 березня 2014 11:06

Росія оголосила Яроша в міжнародний розшук

Росія оголосила Яроша в міжнародний розшук

Слідчий комітет оголосив у міжнародний розшук лідера української націоналістичної організації "Правий сектор" Дмитра Яроша. Про це 5 березня повідомляється на сайті відомства. Найближчим часом СК виступить перед судом з проханням про заочний арешт націоналіста.

У Росії проти лідера "Правого сектора" порушили кримінальну справу за заклики до терористичної діяльності з використанням ЗМІ. Мова йде про частини 2 статті 205.2 КК РФ і частини 2 статті 280.

За яке саме висловлювання слідчі залучили націоналіста до відповідальності, не уточнюється. Судячи з усього, йдеться про заклик "Правого сектора" до мобілізації, оголошеному після рішення російських властей ввести війська на Україну. У цьому заклику націоналістична організація, крім іншого звернулася до "визвольним рухам Росії" з проханням "активізувати свою діяльність". У той же час націоналісти відзначили, що їх діяльність є антиімперською, а не русофобською.

Зараз ви читаєте новину «Росія оголосила Яроша в міжнародний розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі