вівторок, 20 січня 2015 16:29

Росія не віддасть Януковича — політолог

Росія не віддасть Януковича — політолог
УНІАН

Політолог Антон Круть переконаний, що українцям не варто очікувати екстрадиції з Росії екс-президента Віктора Януковича.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, коментуючи рішення Печерського суду затримати президента-втікача.

"Дії Генпрокуратури запізнілі. Вони не мають жодної правової перспективи. Ще в кінці літа Янукович та його найближче оточення отримали російське громадянство. За це, за чутками, колишній президент сплатив кругленьку суму. Днями колишній голова МВС Віталій Захарченко на прес-конференції у Севастополі вихвалявся, що в нього російське громадянство. Путіну немає жодного сенсу видавати Януковича Україні. Бо він є важелем впливу. З його допомогою Путін може впливати на внутрішньо-політичну ситуацію в Україні. Оскільки Янукович залишається носієм конфіденційної інформації щодо багатьох нинішніх політиків України", — розповів політолог.

Він зазначив, що Генпрокуратура зволікала з рішенням про заочний арешт Януковича не за власної ініціативи: "Підозрюю, що Генпрокуратура гальмувала розслідування не за власної ініціативи. Бачу опір апарату і в Міністерстві внутрішніх справ, і в Генпрокуратурі. Не можу сказати, що це ініціатива Порошенка, але без його згоди такі рішення не можуть прийматися. Адже політична відповідальність за дії Генпрокуратури однаково лежить на президентові. Призначення генпрокурора — це його квота".

Круть розцінив запізнілі дії Генпрокуратури "імітацією активних дій та відбілюванням іміджу керівника відомства Віталія Яреми".

Нагадаємо, за клопотанням Генпрокуратури столичний Печерський суд постановив затримати Януковича та колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова. Це надає змогу слідчим Генпрокуратури вимагати їх екстрадиції з Росії. Зазначимо, що проти Януковича та інших колишніх чиновників відкрито кримінальне провадження про масові вбивства мирних громадян. Їх оголошено у розшук.

Зараз ви читаєте новину «Росія не віддасть Януковича — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі