пʼятниця, 12 вересня 2008 12:53

Росія не нападатиме на Крим?

Росія не нападатиме на Крим?

Посольство Росії в Україні спростовує чутки про можливість військового конфлікту між Україною і РФ. Про це заявив радник-посланник посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов. За словами Всеволода Лоскутова, дана інформація є "міфом, закинутим до України з третіх країн".

"Суть міфу в тому, що наступним буде Крим. Неодноразово і президент РФ, і прем"єр-міністр повторювали, що ми підкреслюємо свою повагу до суверенітету і територіальної цілісності України", - відзначив дипломат.

Більш того, Росія має намір продовжити військово-технічну співпрацю з Україною. "У нас є низка розробок, і цю роботу далі продовжуватимемо, але все це залежить від взаємного бажання", - сказав Всеволод Лоскутов.

Він додав, що РФ налаштована також на подальший розвиток відносин з Україною в рамках "Великого договору". "Але ми відверто говоритимемо про ті позиції, які заважають розвитку українсько-російських відносин", - відзначив дипломат.

Нагадаємо, "Великий договір" був підписаний 1 квітня 1999 року і передбачає розвиток українсько-російських відносин і співпрацю між нашими країнами на основі принципів взаємоповаги, визнання суверенітету, невтручання у внутрішні справи один одного, а також незастосуванні сили або загрози військового втручання. Термін дії "Великого договору" закінчується 1 квітня 2009 року, і якщо до жовтня 2008 року жодна зі сторін не оголосить про вихід, він повинен бути пролонгований на наступні 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Росія не нападатиме на Крим?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі