понеділок, 06 червня 2011 16:46

Росія не дочекалася від України "Харкова-2" - "бютівець"

Росія не дочекалася від України "Харкова-2" - "бютівець"

"Бютівець" Олександр Гудима вважає, що Росія хоче налякати Україну.

Так Gazeta.ua він прокоментував заяву глави правління "Газпрому" Олексія Міллера.

"Міллер не є тією особою, яка приймає рішення. Це робить керівництво держави – Путін із Медведевим. Але президент РФ останнім часом теж почав говорити, що Росія очікує від України чогось значимого в обмін на нижчу ціну на газ. Росія, не дочекавшись від Україні чергового "Харкова-2", починає говорити про фантастичні цифри", - зазначив депутат.

"Вони так часто натякали і говорили, що їх цікавить газотранспортна система України, що повторювати це вже є непристойним. Поки що українські лідери входять в борги, банкротують НАК Нафтогаз. Бо не мають чим платити за російський газ. Ми гадаємо на кавовій гущі, що зробить Янукович – чи піде до Митного союзу, чи віддасть газотранспортну систему України. Якщо порівняти трохи більше 5 місяців цього року із аналогічним періодом минулого, побачимо, що ми вже переплатили 3 мільярди доларів за російський газ. Це ми заплатили коштом держави Фірташу по рішенню стокгольмського суду", - зауважив Гудима.

За його словами, якби у України був європейський вектор розвитку держави, то почали б радикально скорочувати споживання газу.

"Бютівець" підкреслив, що на підприємствах Ігоря Коломойського та Дмитра Фірташа використовується газ, який би мав йти на комунальну сферу.

"Тобто дешевий газ забирають олігархи, а за дорогий російський газ доводиться платити державі через запозичення. Щоб менше залежати від Росії, треба менше купляти російського газу", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Росія не дочекалася від України "Харкова-2" - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі