пʼятниця, 30 липня 2021 17:40

"Росія намагається провокувати": Резніков прокоментував кризу в ТКГ

"Росія намагається провокувати": Резніков прокоментував кризу в ТКГ
За словами віцепрем'єра, способи вийти з кризи є. Фото: Lb.ua

Криза, яка в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі триває з лютого, продовжується через провокації Росії. Однак способи зупинити "заморозку" переговорів є. Про це заявив Олексій Резніков, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань тимчасово окупованих територій України, в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Віцепрем'єр відповів на питання, що відбувається в політичній підгрупі ТКГ. "До онлайн-засідань підгрупи так звані запрошені Росією представники ОРДЛО як і раніше підключають засуджену в Україні за тероризм громадянку Пирогову. Її трек-рекорд говорить, що вона аферистка, яка давно мала проблеми з законом, ще до початку війни. Ми публічно і письмово заявили, що з такими людьми Україна консультації не вестиме. Як вважав нещодавно змінений модератор ОБСЄ в групі П'єр Морель, причини виключно процесуального характеру. Тому і проводили спершу двосторонні консультації зі сторонами, а після неформальне спілкування з усіма. Для відкриття офіційного, зі зрозумілих причин, була перешкода - участь терористки. Для нас це принципово", - заявив Резніков.

Історія ТКГ вже знає такий прецедент, додав віцепрем'єр. "Коли Мінськ був очним, росіяни робили спробу приводити іншого кримінальника, на що Кучма казав, що не вестиме переговори, і йшов. Тому те, що відбувається зараз - це повторна спроба провокації. Спроба змусити нас сидіти з терористом за одним столом. А розуміючи, що ми відмовлятимемося - тягнути час і звинувачувати нас або, як мінімум, спробувати позбутися від представників ОРДЛО в Українській делегації: Сергія Гармаша, Костянтина Лібстера, Дениса Казанського, Вадима Горана, - які вже рік там засідають", - наголосив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік справі "вагнерівців": як в Офісі Зеленського "злили" спецоперацію

За словами віцепрем'єра, способи вийти з кризи є. "Але я б не хотів їх озвучувати, зважаючи на політику поведінки наших російських візаві, щоб не відбувалася і подальша "заморозка" переговорів", - заявив Резніков.

Олексій Резніков не виключає, що представлятиме Україну на засіданнях ТКГ. Він є першим заступником голови української делегації. Наступне засідання ТКГ заплановане на кінець серпня. Очолює українську делегацію у ТКГ станом на сьогодні Леонід Кравчук. Він перебуває в реанімації після операції на серці.

Зараз ви читаєте новину «"Росія намагається провокувати": Резніков прокоментував кризу в ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі