понеділок, 26 вересня 2022 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія дискредитувала себе тотально – ЄС

Росія дискредитувала себе тотально – ЄС
На Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку президент Європейської ради Шарль Мішель запропонував призупинити членство Росії у Радбезі ООН. Фото: East News

Заява президента Європейської ради Шарля Мішеля про порушення Російською Федерацією Хартії ООН відображає позицію всіх країн Європейського Союзу.

Росія себе повністю дискредитувала. Про це сказав речник ЄС Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі, пише "Укрінформ".

"Шарль Мішель як президент Європейської ради говорив від імені всіх держав Європейського Союзу. З лютого цього року, і навіть раніше, після незаконної анексії Криму і дестабілізації на сході України у 2014 році, Росія продемонструвала, що вона не поводиться як відповідальний член міжнародного співтовариства. А з останніми погрозами щодо використання ядерної зброї Росія дискредитувала себе тотально як постійний член Ради Безпеки ООН", – заявив речник ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал над РФ: в Україні зробили перший крок

До числа постійних членів Радбезу ООН входять п'ять держав, нагадав Стано.

Питання організації роботи ООН, у тому числі щодо входження країн до РБ, належить до внутрішніх процедур самої організації, повноправними членами якої є всі держави ЄС, сказав речник блоку.

23 вересня президент Європейської Ради Шарль Мішель звинуватив керівництво країни-агресорки РФ у спробах зруйнувати світовий порядок. Членство Росії в Раді безпеки ООН треба призупинити, сказав.

Україна вимагає провести термінове засідання РБ ООН. Причина – фейкові псевдореферендуми на окупованих територіях нашої держави, заявили в МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Росія дискредитувала себе тотально – ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі